Het merk MARIA Organic biedt conserven van wilde vis met 100% biologische ingrediënten zoals olijfolie, tomaten, chilipepers en gecertificeerde kruiden.

Maria Organic

Duurzame visserij

De vis die wordt gebruikt in de conserven van het merk MARIA Organic wordt op duurzame wijze gevangen.

Dit gebeurt op ambachtelijke wijze en op kleine schaal, met sociale, economische en ecologische voordelen.

Door duurzaam te vissen, zorgen we ervoor dat er voldoende vis in zee achterblijft en dat deze zich op een gezonde manier kan voortplanten.

Om visserij als duurzaam te kunnen beschouwen, is het essentieel dat de structuur, productiviteit, functie en diversiteit van mariene ecosystemen worden gerespecteerd, met een visserij die is aangepast aan de omstandigheden van het mariene milieu en die voldoet aan lokale, nationale en internationale wetgeving.

Wilde vis

De vis die in de conserven van het merk wordt gebruikt, is wild en wordt gevangen in de Atlantische Oceaan voor de kust van het Iberisch schiereiland.

Het merk kiest voor wilde vis omdat deze in zijn natuurlijke habitat wordt gevangen, waar hij zich op natuurlijke wijze ontwikkelt en zich voedt met het eigen biotoop.

Op deze manier kunnen we onze klanten vis aanbieden met een milde smaak en superieure voedingswaarde, rijk aan vitamines, omega-3 en andere voedingsstoffen.

Op milieugebied is wilde vis erg belangrijk omdat het geen invasieve soorten verspreidt. In combinatie met duurzame visserij zorgt het voor de continuïteit van het zeeleven en voorkomt het een gebrek aan diversiteit van soorten door de vernietiging van habitats.

Handmatige productie

Handmatige productie is aanwezig in verschillende fasen van het productieproces van conserven.

Alleen zo kunnen we de selectie van kwaliteitsvis en een correcte hygiëne en inblikking ervan garanderen.

Omdat de vissen stuk voor stuk met de hand worden verwerkt, zijn de conserven van MARIA Organic authentiek en voldoen ze aan de verwachtingen van de consument.

Aangezien we geen massaproductie tegen lage prijzen doen, verkopen we geen gehomogeniseerde producten en garanderen we de kwaliteit.

Door de handmatige productie onderscheiden we ons van andere merken door de nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct.

Traditionele methode

De conserven van het merk worden al sinds jaar en dag volgens de traditionele methode geproduceerd, namelijk door middel van voorkoken.

Voorkoken betekent dat de vis wordt gekookt voordat hij in blik wordt gedaan, zoals vroeger gebeurde.

Door deze methode te gebruiken, voorkomen we dat er bij het koken van de rauwe vis in het blik zelf water vrijkomt en dat dit in het blik achterblijft, waardoor de saus waterig wordt.

Ook het uiterlijk wordt verbeterd, omdat de vis in het blik kan worden bijgesneden en aangepast.

Het is duidelijk een tijdrovender en arbeidsintensiever proces, maar het levert meer banen op en resulteert in een kwalitatief hoogstaand product dat zich onderscheidt voor de consument.

Eerlijke handel

Eerlijke handel is een van de pijlers van het merk, dat economische en ecologische duurzaamheid omarmt en de producenten waardigheid geeft.

Wij zijn geen producenten, wij verkopen conserven en hebben een eerlijke relatie met onze leveranciers en medewerkers.

Wij streven ernaar de middelen en mogelijkheden te creëren om eerlijke prijzen en evenwichtige sociale en milieunormen vast te stellen in de hele keten.

Met eerlijke handel creëren we een duurzaam, solidair en kwalitatief hoogstaand verkoopkanaal tussen producenten en consumenten, waardoor het werk van de producenten wordt erkend en consumenten worden betrokken bij een gezonde, verantwoorde en duurzame levensstijl.

De klanten die ons benaderen, zijn op zoek naar het beste en zijn bereid om een eerlijke prijs te betalen.